KORI

KORI on Facebook KORI blog KORI on Youtube Sv En
 

 

Vi vill etablera ett varumärke som står för frihet, utan att kompromissa med sin säkerhet.

Ett varumärke som inspirerar och inspireras av sina användare och som vågar göra saker annorlunda mot det som finns på skyddsmarknaden idag. Ett bolag som går sin egen väg och ser varje dag som ett äventyr.

Vi vill utveckla KORI och KORI-konceptet till ett erkänt och flexibelt varumärke med produkter som förhöjer upplevelsen för sina användare.  

KORIs omvända pyramid

Först och främst är KORI en produkt. Produkten i sig är dock bara utgångspunkten: en fysisk och förkroppsligad struktur för behov, önskemål och känslor.

KORI är en abstrakt struktur, en omvänd pyramid där vi sätter en stark och väl balanserad produktportfölj i basen för att stötta och lyfta de övre nivåerna. KORI handlar om att skapa symbios mellan nivåerna i pyramiden.

Vi sätter KORIs kärnvärde i den översta nivån.

kori reversed pyramide

Namnet KORI

Vi ville hitta ett namn som kunde förmedla vår känsla – känslan av frihet, stolthet, nyfikenhet, flexibilitet, spontanitet och äventyr… Samtidigt ville vi lyfta fram den djupa relationen som finns mellan en förare och dess motorcykel, en relation som vi senare insåg större än samhörigheten med en motorcykel – det hörde till känslan som kommer av att åka genom naturlandskap – på vägar som är tomma och kurviga… sluttningar som är bländande och finkornigt vita... åkrar som är gröna och böljande… en överlägsen känsla, en relation som det är svårt att sätta ord på…

Vi ville sammanfatta allt detta i ett ord, ett namn. Vi ville få med allt utan att egentligen säga någonting!

 Så småningom, en dag, frågade vi oss själva på svengelska ”vad är ”coren” i vår produkt och vårt varumärke?” Och plötsligt hade vi svaret mitt framför oss:

- Det handlar ju om ”coren” (kärnan)!

KORI namnet härstammar från engelskans ”core” = ”den centrala eller viktigaste delen av något”

Vi tog ordet ”core” och lyfte det till en ny dimension: ”kori” en förening av busighet och kaxighet med en skopa frihet, glädje, nyfikenhet och spontanitet.

 

Figuren KORI

Kori är en pigg, nyfiken och äventyrlig figur som symboliserar en surrealistisk vildhet, kopplad till äventyrssporter.

De långa öronen står för frihet och lyhördhet. De nyfikna ögonen med sitt barnsliga och kaxiga uttryck står för det busiga självförtroendet som Kori förstår och lever upp till.

Idag är det vår figur, vår maskot som påminner oss om vilka vi är och vad vi står för.

KORI står för frihet flexibilitet och spontanitet.

 KORI is a figure like nothing else

Det är fortfarande svårt att enkelt berätta med ord vad Kori egentligen är och står för, Kori är en känsla ... Det handlar om att uppleva Kori. Det handlar om att hitta sin egen Kori ... de som har upplevt känslan vet vad vi försöker beskriva.